vysoketatry.Virtualne.sk
Informačný portál o živote v meste a okolí
Viac info
(formát: RRRR-MM-DD)
(formát: RRRR-MM-DD)
(formát HH:MM)
(formát HH:MM)
* Položky označené hviezdičkou sú povinné
 

Napíšte text v rámiku do poľa vedľa neho. V prípade, že nebude správny, príspevok nebude pridaný.

sec

Podmienky

Pripravujete akciu, športové alebo spoločenské podujatie? Vyplňte formulár a upútavka na vami propagovaná akcia bude pridaná na úvodnú stránku v časti Aktuálne podujatia.

Ak chcete zverejňovať obsiažnejšie mesačné programy kín, divadiel, hudobných klubov, múzeí či galérií, zasielajte ich vo Worde alebo kvalite pdf. a .jpg na adresu podujatia@virtualne.sk. Tieto programy budú zobrazené v sekcii Akcie a podujatia.

AKTUÁLNE SPRAVODAJSTVO

Galko dostal video s Ficom a radkyňou v policajnom vrtuľníku, kritizoval aj súkromný let poslankýň
Euro oslabilo voči doláru aj britskej libre
Video: Astronauti z ISS vystúpili do kozmu, stanicu pripravili pre komerčné vesmírne lode
Britom sa nikdy nepáčila vlajka EÚ, vyhlásil bývalý premiér David Cameron
Pochovali speváka Georgea Michaela, detaily nezverejnili
Magdaléna Rybáriková nestačila na kvalifikantku, vo Francúzsku končí na osemfinálovej méte
Foto: Hygienici upozorňujú na nebezpečné sérum na rast rias
;-inres-reklama-;

Recept dňa

Plnený biftek so smotanovými zemiakmi

80 dkg pravej hovädzej sviečkovej
15 dkg anglickej slaniny
10 dkg nivy
5 dkg lieskových orieškov
olej
1 kg zemiakov
400 ml kyslej smotany
20 dkg eidamu
2 veľké cibule
½ hlávky cesnaku
vegeta
mleté biele korenie
mleté čierne korenie
soľ

Sviečkovú nakrájajte na vysoké hranoly, ktoré päsťou naklepte. Osoľte a vložte do vysokej vrstvy oleja a nechajte odležať 24 - 48 hod.
Zemiaky olúpte a nakrájajte alebo nastrúhajte na 2 mm plátky. Klaďte ich na vymastený plech a prekladajte plátkami cibule, drveným cesnakom a strúhaným eidamom. Celé zalejte kyslou smotanou a ochuťte vegetou a bielym korením. Pečte ich v rúre asi 90 min. pri 170 °C. Pred dokončení zemiakov vyberte mäso z oleja, osušte ich a v polovici rozkrojte do 4/5. Lieskové oriešky opražte na panvici bez tuku. Potom ich olúpte a nasekajte na stredne veľké kúsky, premiešané s roztlačenou nivou a touto zmesou naplňte bifteky. Starostlivo uzavrite a omotajte nakrájanými plátkami anglickej slaniny. Okoreňte bielym korením. Smažte na oleji a dávajte pozor aby niva nevytiekla. Podávajte preliate brusnicami a s zemiakmi so smotanou nakrájanými na štvorce.

Dobrá rada

Puchnutie nôh

Proti puchnutiu nôh vám pomôže levanduľový kúpeľ. Hrsť čerstvých alebo sušených kvetov levandule zalejte štvrť litrom vriacej vody a nechajte lúhovať 10 minút. Lúh potom zlejte, vlejte do teplého kúpeľa a ponorte do neho hodiny približne na 15 minút. Aj levanduľové éterické oleje pomôžu osviežiť vaše nohy, ale i pokožku. Dokonca nimi môžete vyliečiť aj drobné ranky, či odreniny. Levanduľa má antibakteriálne účinky a napomáha pri obnove buniek.

Stavebník

Ako vylepšiť vzhľad balkóna a lodžie?

Vylepšiť vzhľad balkóna pomôže nová podlaha. Niekedy ani nemusíte vybúrať starú - na pevný povrch, ktorý nemusí byť rovný, sa dajú postaviť plastové terče a do nich zasunúť samonosné dlaždice alebo rošty pre montáž podlahy z dreva či drevoplastu (WPC). Vďaka tomu sa podlaha zvýši o niekoľko centimetrov.

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Webyshopping

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Dolný Smokovec, Horný Smokovec, Nová Polianky, Starý Smokovec, Štrbské Pleso, Štrba, Tatranská Polianka, Tatranská Lesná, Tatranská Lomnica, Tatranské Matliare, Tatranské Zruby, Vysoké Tatry, Vyšné Hágy, Ždiar
Kontakt O nás Reklama Podmienky použitia
lang